Menu

Scrapbooking med annorlunda material

0 Comments


Det finns inget som säger att man måste använda klassiska material när det kommer till scrapbooking. Faktum är att du kan använda precis vad som helst så länge som du känner dig bekväm med det. Leta inspiration överallt och var inte rädd för att ta ut svängarna. Det är ofta då som det blir som allra bäst. Det betyder också att du inte bara behöver leta i klassiska butiker som fokuserar på scrapbooking utan kan även leta på stora varuhus och i andra butiker. Kanske hittar du en massa spännande material samtidigt som du är ute på en vanlig shoppingrunda?

Leta efter scrapbookingmaterial hos byggfirmor

Det kan finnas väldigt mycket oväntat scrapbookingmaterial hos några av våra största byggfirmor. Du kan till exempel kika hos Byggmax som bekant säljer det mesta till hus och hem. Kanske kan du använda trä eller virke på något annorlunda sätt i din scrapbooking? Eller varför inte köpa någon rolig belysning som du kan använda? Här är det bara din egen fantasi som sätter gränser för vad du kan åstadkomma. Självfallet kan du leta efter inspiration på nätet innan du besöker ett varuhus och se hur andra har gjort före dig.

Ta inspiration från grupper

Om du tycker det är lite svårt att komma igång med din annorlunda scrapbooking finns det som tur är hjälp att hämta. På Facebook finns det till exempel dedikerade grupper som tipsar och delar med sig av sin egen scrapbooking. Det passar lika bra för dig som är nybörjare som för dig som har fastnat i gamla mönster. Om du är medlem i någon av grupperna kan du även dela med dig av dina egna idéer och kanske inspirera någon annan. Dessa grupper brukar vara privata så du måste skicka en ansökan för att gå med. Andra ställen där det är väldigt enkelt att hitta inspiration för scrapbooking är på sidor som Instagram och Pinterest. På den sistnämnda kan du även lägga in specifika sökord om du vill se tips för scrapbooking i ett speciellt material eller liknande.