Menu

Ta din scrapbooking till nästa nivå med airbrushing

0 Comments


När du väl har börjat med scrapbooking kommer det vara svårt att sluta. Får du upp intresset är det inte omöjligt att du ständigt ser dig om efter nya tekniker och sätt att utveckla ditt pysslande. En teknik som kanske inte är typisk för scrapbooking men som ändå kan fungera är så kallad airbrushing. Då använder du dig av en färgspruta som du sköter för hand. Denna kan du alltså fylla med färg och sedan är det bara att börja spraya. Det kan vara en god idé att träna på lite större papper innan du beslutar dig för att göra det på det pyssel du håller på med för närvarande.

Var kan jag hitta material?

Eftersom detta är material som du normalt inte hittar i en butik som säljer saker till scrapbooking får du vända dig till andra återförsäljare. Hos Highlights kan du köpa en rad olika airbrushpistoler som kommer passa perfekt till din scrapbooking. Det är en beprövad metod som även används till tavlor, naglar och i andra kreativa sammanhang. Om du även brukar hålla på med något av detta är det alltså en bra investering. Hos Highlights hittar du även flera olika färger så du kan beställa allt på ett och samma ställe. Dessutom säljer de reservdelar så du vet var du ska vända dig om något händer med din pistol. Om du vill kunna rita väldigt små linjer bör du satsa på en som har en liten nål och ett litet munstycke. Den kommer tillåta att du är mycket mer precis, vilket är perfekt när man ska hantera små kort och liknande.

Få in tekniken

Som nybörjare måste du först lära dig att hantera pistolen innan du använder den till scrapbooking. Det finns väldigt många videor på Youtube där du ser hur du ska lägga i färgen och vilken teknik du ska använda när du målar. Det finns flera olika tekniker och du får själv komma underfund med vilken som passar dig bäst. Testa dig fram i lugn och ro och se det som ett roligt projekt. Det är viktigt att du väljer en airbrush av hög kvalitet för att kunna fokusera helt på själva målartekniken. Annars kan du även behöva fokusera på att få in rätt teknik med en airbrush som är svår att hantera.

Bidrar till stor kreativitet

En airbrushpistol må se ut som ett ganska simpelt verktyg men när du väl har lärt dig hur den fungerar kommer den bidra till stor kreativitet. Det är faktiskt ett fascinerande litet verktyg. När du väl har börjat använda den börjar vi nästan lova att den kommer bli ett regelbundet inslag i din scrapbooking.