Menu

Skapa ett pysselrum för scrapbooking

0 Comments


Du som sysslar med scrapbooking på fritiden har skaffat dig en riktigt trevlig och kreativ hobby. Men också en utrymmeskrävande sådan. Med stor sannolikhet har övriga familjen någon gång suckat över hur ditt konstnärsmaterial breder ut sig över hemmet. Kanske är de till och med så trötta på dina prylar att de går med på att bereda plats för ett helt eget pysselrum åt dig? Drömläge!

Att vara intresserad av scrapbooking är att vara intresserad av estetik, konstnärligt skapande och kreativa uttryck. Kanske känner du redan nu suget efter att börja skissa fram ett upplägg på din nya plats, där du verkligen kommer kunna ta ditt scrapbookande till nya nivåer. Att botanisera runt bland den stilsäkra inredning du hittar hos BGA kan ge stoff till en helt egen scrapbook! Printa ut, klipp och klistra och bygg upp en drömbok med dina visioner om hur du vill inreda ditt nya pysselrum.

Håll dig väl med familjen

För dig vars familj inte självmant kommer med erbjudandet om ett eget hobbyrum bara till dig, kan det vara värt att vässa sina argument lite. Värt att ha i åtanke är att ditt hobbyrum skulle kunna dubblera som gästrum, om du bara inreder smart och skaffar möbler och annan dekor som lätt kan multitaska. Tänk compact living, även om ni i övrigt bor på lite större ytor! Att ni sedan aldrig har några gäster och rummet alltså kommer bli en dedikerad scrapbooking-verkstad behöver du inte nämna i diskussionerna.

Det kan också vara klokt att hålla dig diskret i inredningen av din fredade plats. Särskilt om ditt nya utrymme är en del av ett större rum kan du hålla de sura minerna borta genom att försäkra dig om att även ditt utrymme går i samma snygga stil som resten av hemmet. Även om du i dina scrapbooks hänger dig åt fjärilsstämplar och frilliga sidenband, kanske du med hjälp av tidningen Elle kan snegla åt årets stilrena inredningstrender för att få din hörna att harmonisera med er övriga inredning.

Ge inte upp

Förhoppningsvis har dina familjemedlemmar nog med respekt för dig för att du inte ska behöva argumentera för din hobby som sådan, men kanske skulle det vara kul om du till och med kunde få dem med på tåget så att ni kan scrapbooka tillsammans? Att bygga scrapbooks handlar inte bara om att fästa minnen i fysisk form, utan även att skapa nya i samband med skapandet. Att aktivt uppmärksamma dina nära och kära på scrapbookingens underbara fördelar är en start. Varför inte göra ett litet event i hemmet i samband med International Scrapbook Day, som alltid infaller första lördagen i maj? Som med all propagandaverksamhet gäller det att verkligen trycka upprepat på sitt budskap. Och vem vet – till slut kanske familjen har tröttnat på din reklamkampanj för scrapbooking så till den milda grad att de med glädje lämnar över hela källaren till dig och dina papper, stämplar och pennor.