Menu

Inred hemmet med dina scrapbookingalster

0 Comments


Att skapa saker tillfredsställer det kreativa sinnet. När du skapar kan du göra allt från att måla tavlor till att dreja krukor. Att göra scrapbooks eller olika kort med scrapbookteknik är en hobby som många tycker är rolig. Det finns mängder med material att köpa för att göra scrapbooks. Du kan även göra tavlor med scrapbooktekniken. Att inreda med dina egna alster och en poster eller fler är en bra idé om du vill ha ett personligt hem. Ett tips är att du använder samma typ av ramar till dina egna tavlor som till de posters du köper. Om du vill köpa posters finns det ett stort utbud av snygga posters och prints på nätet. Du kan även göra en tavelvägg där du mixar egna verk med köpta posters, det kan bli riktigt snyggt. När du gör din egen tavla kan du vara väldigt strikt och endast använda en teknik eller blanda en mängd olika tekniker. Att försöka få en röd tråd med dina köpta posters och dina egna tavlor är bra för att få till en tilltalande helhet.

Fantasin sätter gränserna

Det finns inga regler eller måsten när det kommer till scrapbooking. Du kan göra precis som du vill och det är endast din egen fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra. När det kommer till scrapbooking handlar det mycket om att begränsa dig. Det kan låta lite tråkigt men det är mycket enklare om du gör det. Det finns hur mycket material som helst och en mängd olika tekniker. Det är lätt att det varken blir hackat eller malet om du inte begränsar dig. Det är också bra att lära dig en teknik i taget istället för att försöka bemästra flera samtidigt.

Det finns mängder med material att köpa

Du kan använda i princip vilket material du vill när du ska göra en tavla eller något annat. I hemmet finns en massa bra material till scrapbooking. Börja hellre i mindre skala och öka på allt eftersom än tvärtom. Om du tänker skapa kort kan det vara bra att köpa papper som redan är tillskuret i rätt storlek. Om du vill kunna göra stämpling behöver du stämplar. Att ha papper, sax, lim, linjal, pennor och tejp är bra oavsett vad du ska göra inom scrapbooking. Papper är själva basen i scrapbooking så det kan du ha flera varianter av. Det bästa är att du funderar på vad du ska göra som första grej och köpa material efter det. Om du ska börja med tavlor kan du fundera på vilka färger och material du behöver för att göra det tilltänkta motivet.

Utmana dig själv och bli mer kreativ

Att skapa är bra för själen och kreativitet är något som du kan träna upp genom att lämna din bekvämlighetszon. När du tänker utanför boxen och bryter dina gamla vanor kan du få kreativiteten att flöda ytterligare och bli ännu bättre på skapande och scrapbooking. Våga tänka utanför boxen och glöm inte att det inte finns några givna regler som du måste följa.