Menu

Vad är scrapbooking?

0 Comments


Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att lägga ut bilder på Instagram och Facebook, samt skriva olika inlägg på sociala medier. Detta har gjort att dagböcker och scrapbooks har blivit mindre vanligt. Dock finns det en viss charm med dagböcker och scrapbooking, varför denna artikel kommer kolla närmare på vad dessa aktiviteter är och varför det kan vara kul.

Vad är scrapbooking?

Scrapbooking är en aktivitet som kan definieras på olika sätt. En del menar att det är ett sätt att skapa minnen som är roliga att kolla på i framtiden. Andra menar att det helt enkelt är en lite mer kreativ dagbok. En scrapbook kan nämligen göras på flera olika sätt och det är upp till skaparen att bestämma vad som ska sättas i den och hur stor scrapbooken ska vara. Det kan exempelvis vara kul att göra en scrapbook för en specifik aktivitet, exempelvis om man någon gång renoverar ett nytt hus. Scrapbooken skulle då kunna ha bilder på när man sätter upp nya tapeter eller målar om i huset. På så sätt skapas minnen för livet och scrapbooken blir mer levande i jämförelse med en dagbok exempelvis.

Roliga ämnen för en scrapbook

Utöver husrenovering finns det en mängd andra roliga ämnen som det går att göra en scrapbook för. Det går exempelvis att göra en scrapbook för en resa som exempelvis görs tillsammans med ett kompisgäng eller familjen. På så sätt kan scrapbooken innehålla bilder från hela resan och de olika aktiviteterna som gjordes. Detta kan vara synnerligen roligt att göra som par om man åker på sin allra första resa tillsammans. Det gör nämligen resan väldigt minnesvärd då det går att få tillbaka mysiga minnen långt efter att resan är genomförd.

Ett annat roligt ämne kring scrapbooking kan vara att göra en scrapbook till en vän eller släkting som en födelsedagspresent. I denna typ av scrapbook går det exempelvis att hitta fina bilder från olika aktiviteter som gjorts med personen i fråga. Detta brukar uppskattas väldigt mycket av den som får presenten då det blir väldigt personligt.