Menu

Vad kan scrapbooking användas till?

0 Comments


Scrapbooking började som en stort trend i USA och den spred sig sedan vidare över världen. Det handlar om att man utgår från fotografier, teckningar och andra bilder, och sedan skapar man fina alster av dem. Man kan klistra bilden på ett stort papper, och sedan göra olika illustrationer bredvid bilden eller dekorera den på olika sätt. Många gör bara alster och sätter in dem i ett scrapbookingalbum. Där kan det fina snart glömmas bort,men vad kan man göra med sina alster?

Fina tavlor till väggen

Ett alternativ är att man skapar fina tavlor med sin scrapbooking. Man kan göra sina dekorationer olika stora och sätta dem i ramar som sedan hängs upp på väggen, eller som ställs på olika platser. På så sätt ser man både bilderna och de alster man har gjort varje dag. Dessutom kan det vara en utmärkt present att ge bort. Man kan även göra tavlor som matchar rummets eller byggnadens tema och färger. Tavlorna blir precis så som man vill ha dem och man kan anpassa dem helt efter eget tycke.

Doppresent

Man kan också göra fina doppresenter med hjälp av scrapbooking. Varför inte göra en fin dopbild? På den kan man ha med ett foto på barnet som döps, dess födelsedatum och mycket annat. Det här är även en sak som fungerar om det är en vuxen person som ska döpas. Presenten blir ett fint minne för den döpte.

Minnesbok

Man kan också göra minnesböcker med hjälp av scrapbooking. Det finns små album man kan köpa. Där kan man göra dekorationer i storlek av ett A4 eller A5 papper. Om det är någon som ska gifta sig kan man ta bilder på bröllopet och sedan skapa ett album som minne. Det här kan även vara fint att göra i samband med begravningar. Just minnesböcker kan också vara bra för personer som inte har möjlighet att vara med på det som sker. De kan också enkelt skickas till andra länder om det är så att man vill att även utländsk släkt och familj ska kunna ta del av bilderna.

Viktigt att tänka på

En sak som är viktig att tänka på när man håller på med scrapbooking är att man använder sig av rätt material. Man vill att dekorationerna ska hålla ett bra tag. En av de viktigaste sakerna att tänka på är att man har rätt lim. Vanligt lim kan reagera med papper och foton. Det kan göra att allt gulnar efter bara några månader. Det finns dock speciellt lim avsett för scrapbooking. Det håller i flera år och man löper ingen risk att foton och annat går sönder eller förstörs. På så sätt kan man ha glädje av det man skapat under lång tid framöver, och även kommande generationer kan se tillbaka på minnesböcker och presenter.