Menu

Konsten att vika – servetter, böcker och handdukar

0 Comments


När man ska ha gäster kan det vara kul med specialvikta servetter som ger personligt och unikt intryck. Eller när man hänger handdukarna i gästrummet vill man i vissa fall ge den där härliga känslan av att bo på hotell. Nu finns det faktiskt kurser som man kan ta för att bli expert på att vika olika föremål. Om du är avundsjuk på din vän eller väninna som alltid gör att allt ser sådär extra och speciellt ut, så kan du nu bli den personen. Det finns flera olika tillfällen när de här kurserna ges och ett roligt tips är att gå tillsammans med kompisarna, barnen eller varför inte ta med din käresta? Att skapa tillsammans är inte bara kreativt och mediterande, det kan också vara så att man upptäcker nya saker hos en själv och hos andra. Just nu ges dessa kurser i Eksjö som ligger i Småland nära Jönköping och Nässjö.

Vad är upplägget för kursen?

När man anländer till den lilla gården mitt i Smålands skogar är långborden uppdukade. Men det är inte mat på borden utan endast material till det som ska användas under kursen. Vill man så kan man ta med sig eget material hemifrån om det är så att man önskar att pyssla på ett särskilt projekt. böcker är lätt att hitta på loppisar, man kanske inte vill förstöra de man har i bokhyllan direkt. Om man hellre vill fokusera på att vika servetter går det också bra. Tekniken är inspirerad från den asiatiska konsten Origami. Då viker man papper i särskilda mönster och med särskilda metoder och skapar små konstverk, till exempel en fågel, stjärna eller något sådant. Den sista grejen man kan arbeta med är handdukar och det är den nyaste delen av den här konsten att vika. Ibland kan man se att de gjort en svan av handduken på hotellet, och den här kursen jobbar på samma sätt för att skapa vackra skapelser som ger liv och finess till ditt hem.

För den som vill avancera

Vill man, så kan man ta konsten med att vika till nästa nivå. Som tidigare nämnt är handdukar ett populärt föremål att vika numera och det finns massor av olika mönster man kan följa. Dock är det inte så personligt kanske om man inte har särskilda handdukar. Man kan därför skaffa sig egna och trycka egna motiv på dessa. handdukar med tryck gör såklart det hela mer personligt och du kan vara säker på att du är den enda med just det här trycket och vikningen. Man kan antingen trycka hemma själv, men det är ganska krångligt om man inte är van. Det andra alternativet är att beställa handdukar med tryck på nätet så att man får dem precis som man vill. Man kan även åka till tryckerier men billigast blir det helt klart om man beställer online. Sedan är det bara att signa upp sig på kursen i Eksjö.