Menu

Gör din egen lampskärm

0 Comments


Att köpa en lampa som sprider ljus och värme i huset är alltid ett svårt val, finns kanske inte alltid rätt form eller precis det där speciella som du vill ha, vad gör man då, jo man bygger sin egen, är faktiskt inte så svårt som det kan tänkas vara. När man är lite sugen på att göra hemmet lite sitt eget så är det alltid trevligt att ändra på saker som man kanske har köpt tidigare och vill ändra på eller varför inte skaffa delar och låta fantasin göra sitt?

Så hur börjar man ett projekt, det kan vara svårare än man kan tänka sig, det är lätt att inte kunna se skogen för alla träden. Så börja gärna med din ide om vad du vill ha, vad som passar in i ditt hem. Mitt bästa råd är, köp en vacker golvlampa och gör om den till ditt eget, köp en lampskärm som bas för det du vill ha, kanske lite gammalt tidningspapper och lim kan vara en lösning . Det lättaste är att gå in på en sida online och se utbudet, är stort numera och alltid lätt att hitta precis det du vill ha.

En hemmagjord lampskärm

När man tror att man har hittat allt som man kan för att göra det sitt eget så blir det lätt att man upprepar sig, men för inspiration så kan man alltid använda hushållsobjekt för att hitta nya idéer, där kan du hitta allt mellan himmel och jord. Var kreativ med lite julbelysning, för att sätta piff på en annorlunda lampskärm, var inte rädd för att tänka utanför lådan.

Ditt hem blir som nytt!

Det finns få saker som gör hemmet så mysigt som belysningen och när man har något eget som man kan titta på varje dag och njuta av så blir allt lättare. Varför inte göra en till barnens rum och låta dom hjälpa till så det blir efter deras smak, det finns ingen gräns för vad man kan göra när det finns material och fantasin får löpa fri. Kan tom vara en härligt present till något speciell.

En annorlunda lampskärm

Om du vill göra det hela ännu mer personligt så kan en gammaldags lampskärm i glas lätt målas till eller göras personlig, alla verktyg som du behöver kan lätt hittas i vilken verktygshandel som helst. Knäckformar, hattar, teserviser, bestick och andra vardagsobjekt kan alla göras om till något personligt.

Det absolut viktigaste är att fantasin får flöda och att man inte är rädd för att ta vara på allt som finns omkring oss. Det finns alla typer av lampsocklar, lampor, sladdar och annat dylikt som man kan använda för att skapa något som är eget. Om du vill så kan du kan hitta material på oväntade ställen, varför inte en runda till garaget eller till en antikhandel, om något går sönder så är det alltid bra om det är billigt. Låt fantasin sköta resten och låt ditt hem bli ljusare.