Menu

Jul, födelsedag eller påsk?

0 Comments


 

Det väntar nästan alltid en högtid runt hörnet som ger en bra anledning att ta fram pysslet, materialet och börja att scrappa. Julafton, nyår, påsk, midsommar, halloween och alla födelsedagar för vänner och familj där emellan.

Även om ordet scrapbooking har just ordet bok/album i sig, så går det minst lika bra att scrappa ihop ett snyggt kort. Kort brukar vara betydligt enklare att göra och kan vara ett bra tips för den som vill börja med scrapbooking, men ännu inte kommit riktigt igång. Anledningen är att man inte behöver känna att man har många sidor att fylla och fantasin hinner sällan ta slut.

Överraska vänner eller familjemedlemmar med att göra ett egendesignat kort som inte går att jämföra med de man finner i affärerna. Klistra på personens favoritblommor, snäckor, kedjor, smycken, stenar eller varför inte knappar i olika storlekar och färger. För att göra kortet ännu mer dekorativt finns det olika typer av spray man kan köpa för att spraya kortet och dekorationerna i t.ex. guld eller silver.

Precis som de papper man använder till album, måste man se till att pappret till kortet är stadigt och hårt nog att kunna hålla upp tyngre dekorationer än klistermärken.