Menu

Papper och dekorationsmaterial

0 Comments


 

Det finns absolut inga begränsningar för vilken typ av dekorationer man kan använda till en scrapbook. Många satsar på klistermärken eller olika typer av band, men man kan lika gärna använda knappar, gamla luktsuddgummin, sytrådar och garn eller kanske till och med frimärken. Allt beror på vad man har för tema på scrapbooken och hur man vill att designen ska vara.

För den som precis har börjat att scrapbooka (eller kanske för den som har hållit på länge och tappat fantasin) finns det mycket inspiration att hämta från internet och bloggare som skriver och visar upp sina scrappade album. Blommor är en mycket stor favorit som har använts länge. Här kan man själv välja om man vill ha blommor i plast eller papper, men man kan också pressa blommor under en bok tills de har torkat. Då har de det perfekta formatet för att kunna passa i ett album.

Det är inte alla som föredrar den typ av dekorationer som kan göra att sidorna i boken får ett luftrum mellan sig. Är man en av dom kan man istället satsa på att måla på sidorna, använda olika typer av stämplar eller kanske till och med ta fram symaskinen och sy några snygga sömmar i pappret. Man kan alltså göra precis och exakt det man vill med en scrapbook. Ju mer personlig, desto bättre. Stämplar brukar man kunna köpa i hobbyaffärer eller online, där man troligtvis kan välja mellan ett betydligt större utbud, men man kan även göra egna stämplar om man vill. Vem har glömt bort hur enkelt det var att göra potatistryck i skolan? Utveckla samma teknik som vuxen och se om det går att få fram ett snyggt motiv.

När det kommer till papper så är det vanligast att man använder sig av fyrkantiga papper i lite hårdare material. Storleken på pappret har ingen betydelse, utan beror helt på en själv och hur man vill att boken ska se ut när den är klar. Att använda färgade papper eller till och med olika tapeter är mycket vanligt, då blir inte bara albumet personligt utan varje sida får en alldeles egen karaktär.

Kom ihåg att fotografier är känsliga. Arbetar man med foton är det viktigt att man ser till att både eventuell tejp och lim är helt fritt från syra.