Menu

Scrapbook till bröllopet

0 Comments


 

Nu när begreppet scrapbooking är utrett, hur kul skulle det inte vara att ge bort en scrapbook i present?

Trots att scrapbooking har funnits länge så är det idag mycket vanligt i samband med bröllop. Vanligast är troligtvis att brudparet själva gör en scrapbook av vigseln och festen för att kunna ta fram och titta tillbaka på, men varför inte göra en scrapbook i bröllopspresent?

En person som har känt brudparet länge har förhoppningsvis en hel del roliga historier att påminna paret om. Har man även bilder ingen tidigare har sett blir det självklart extra kul, annars går det minst lika bra att använda sig av sociala media där de flesta människor samlar en hel del minnen i form av fotografier.

En scrapbook i bröllopspresent är en gåva som paret kommer att uppskatta mycket länge. Gå tillbaka så tidigt i parets relation som möjligt och gör en scrapbook om deras resa fram till “giftermålet. De kan vara bilder från resor, minnen man har tillsammans, barn som paret har eller kanske riktigt pinsamma bilder som man kan få ett riktigt gott skratt åt. Kanske känns det svårt att skriva alldeles för detaljerade texter under varje bild, speciellt om man inte var där och upplevde minnet tillsammans. Strunta i den biten om det blir för klurigt och låt istället bilderna tala för sig tillsammans med snygga dekorationer.

Personliga presenter går nästan alltid hem! Har man dessutom lagt ner mycket tid och engagemang på en scrapbook kommer detta att synas och uppskattas mer än en ljusstake eller mixer till det gemensamma hemmet. Boken kan öppnas om och om igen, år efter år och minnena kommer alltid att finnas vackert klistrade i en bok om just paret själva.