Menu

Scrappa med barnen

0 Comments


 

Vardagen är mycket stressig för de allra flesta människor. Värre känns det troligtvis om man har småbarn som kräver en hel del tid och underhållning. Helgerna är inte längre dagar planerade för avslappning och soffhäng, utan ständigt behöver man komma på olika saker som barnen kan underhållas med.

Något som många glömmer bort är att barn faktiskt älskar att skapa och pyssla. Idag är det vanligare att man slänger fram surfplattan eller sätter på en film på tv:n för att få en lugn stund. Sanningen är dock att de inte är bra för barnens ögon och att man också förlorar kvalitetstid med varandra.

Ta fram en låda och fyll med alla olika typer av dekorationer man kan tänka att barnen gillar. Papper i färgglada toner, pennor, glitterlim, klistermärken eller kanske snäckorna som plockades på utlandssemestern förra året? Allt går att använda och barn har sällan dålig fantasi, vilket gör att de kommer att skapa och skapa länge.

Scrapbooking är ett bra sätt att spendera tid med sitt barn under lugnare former. Vill man inte scrapbooka själv kan man sitta bredvid och kika på med en kopp kaffe i handen.