Menu

Var ska man köpa material till scrapbooking?

0 Comments


När det gäller scrapbooking finns det en uppsjö av material att välja bland för att skapa sina minnessidor och album. Det är till stor del tack vare scrapbookingens popularitet i Sverige som det finns ett stort utbud av olika typer av papper, klistermärken, dekorationer och verktyg. En annan anledning till det stora utbudet är att det är mycket lönsamt att sälja material för scrapbooking – priserna är nämligen höga på alla dessa produkter. Frågan om var man ska köpa sitt material till scrapbooking handlar med andra ord inte så mycket om var det finns ett brett utbud, utan om var det finns bra priser.

Som i så många andra branscher är det vanligtvis billigare att köpa material till scrapbooking på nätet. Det finns ingen brist på webbutiker som specialiserar sig på just scrapbooking, så man kommer med största sannolikhet att hitta allt man kan tänkas vilja ha i någon svensk nätbutik. Självklart har man via internet också tillgång till amerikanska webbutiker. USA är ju den moderna scrapbookingens hemland, och utbudet och priserna i dessa butiker är därför ofta ännu bättre än i de svenska. Anledningen till det är dock att amerikanska butiker tack vare scrapbookingens stora popularitet i USA kan köpa in stora lager av produkterna, och därför kan förhandla sig till ett bättre inköpspris från tillverkarna. Det finns med andra ord en anledning att stödja svenska scrapbooking-butiker: för att ge dem samma förhandlingsmöjligheter. I längden vinner både svenska köpare och säljare på det.

Ett annat tips, om man vill försöka hitta material till scrapbooking till någorlunda rimliga priser, är att köpa dem begagnat. Många som tidigare sysslat helhjärtat med scrapbooking, men som överger hobbyn för att den tar upp för mycket tid och pengar, säljer sina stämplar och annat överblivet material på annonssidor som Tradera eller Blocket. Då kan man själv, som nybliven scrappare, hoppa in och överta deras “lager” av material för en billigare peng än om man hade köpt allt nytt själv. Dessutom är det enkelt att hitta rabatter online för just scrapbooking – Till exempel så har Kampanjjakt många bra rabbater. På det sättet kan man spara många hundralappar, och till och med tusenlappar, jämfört med att köpa materialet nytt i butik.