Menu

Scrapbooking – våga ställ ut dina alster

0 Comments


Det har länge varit populärt med scrapbooking, ett intresse som importerade från USA för några år sedan. Scrapbooking går ut på att du dekorerar dina fotoalbum med små bokstäver, ramar, blommor eller andra detaljer tillverkade av papper. Det är vanligt att ett eller två foton får ta upp en hel sida i albumet tillsammans med en snygg inramning och kanske några ord om när fotot togs. Det är också vanligt att den som sysslar med scrapbooking utvidgar sitt intresse och tillverkar gratulationskort, små askar av papper och så vidare. Idag finns dessutom tävlingar och utställningar som helt inriktar sig på denna form av papperskonst.

Designa efter din smak

Det bästa med scrapbooking är att det inte finns några rätt eller fel. Istället är det du själv som bestämmer vilken design du tycker är snyggast och hur dina album skall se ut. Det är viktigt att vara kreativ när du skall kombinera färger och andra detaljer, men på nätet finns det mycket inspiration att hämta för den som skulle behöva det. Har du precis börjat med denna hobby kan Pinterest och andra internetsidor hjälpa dig att komma igång, men efter ett tag har din kreativitet vaknat och ditt huvud kommer vara fyllt av olika idéer. För dig som sysslat med Scrapbooking ett tag och vill visa andra dina alster finns det gott om möjligheter att göra detta. Du kan hålla en privat vernissage och bjuda in vänner och familj, men man kan också anmäla sig till större tillställningar såsom Stockholm Hobby & Craft Event. Här har du möjlighet att träffa likasinnade, visa upp dina alster och lära dig en hel del nytt.

Våga ta steget

Det viktigaste när det kommer till utställningar är att våga ta steget och satsa. Det är nämligen oerhört lätt att sitta hemma och vara självkritisk och tycka att det man gör inte duger, när det man framställt kanske i själva verket hade tilltalat en hel del människor. Vågar du inget så vinner du inget, det är inte svårare än så. Känner man sig fortfarande osäker kanske man kan ställa ut sina alster tillsammans med en vän och på så vis känna sig trygg. Man kan även delta i en kurs på medborgarskolan och på detta sätt träffa likasinnade, individer man i framtiden kan planera något större event med. Kanske kan ni kombinera era olika intressen, utställningen bör bli ännu mer välbesökt om någon tillverkar posters, någon gör detaljerade små askar, någon ägnar sig åt bokkonst och någon ställer ut sina album.