Menu

Vilka verktyg behövs till scrapbooking?

0 Comments


Det finns knappt några gränser för vad som går att skapa genom scrapbooking, så länge man har verktygen för det. Det är dock inte alltid lätt att veta vad alla de olika verktygen gör, och om man verkligen behöver dem. Här tänkte vi därför gå igenom några av de verktyg som används inom scrapbooking.

Det mest användbara och grundläggande verktyget är en vanlig sax. Det kan vara värt att investera i en sax som är riktigt skarp och som har ett skönt grepp, eftersom saxen kan användas till nästintill alla moment inom scrapbooking. Ett annat verktyg som är mycket vanligt är till exempel en stans. Stansar kan liknas vid små hålslagare som används för att snabbt skapa olika former och figurer av papper, till exempel granar, hjärtan eller stjärnor. Stansar finns i en outsinlig uppsjö av former, och är praktiska om man vet med sig att man kommer att behöva många exemplar av en ganska komplicerad form. Har man en bra sax kan den dock ersätta stansar i viss mån, eftersom man själv kan klippa ut den form man vill ha.

Vill man ha mer precision när man skär ut former är en skalpell att rekommendera. Använder man sig av detta verktyg behöver man också en skärmatta, som man har som underlag för att skydda bordet när man skär i pappret. En annan sak man kan ha nytta av när man skär på fri hand är en linjal.

Om du redan har alla verktyg du behöver för att scrappa, men känner att du saknar inspiration för att faktiskt kunna skapa något, ska du gå in på Svenskt Tenn och titta på deras sortiment. Där hittar du en uppsjö av olika mönster, färger och former, som garanterat kommer att få fantasin och skaparlusten att flöda.